Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bývalého šéfa Trumpovej kampane Manaforta prepustili z väzenia

.redakcia .svet

Niekdajšieho šéfa volebnej kampane amerického prezidenta Donalda Trumpa z roku 2016, Paula Manaforta, prepustili z väzenia, aby ho ochránili pred nákazou novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2.

Bývalého šéfa Trumpovej kampane Manaforta prepustili z väzenia AP Photo/Seth Wenig Bývalý Trumpov poradca Manafort (v strede).

dlhoročný politický poradca republikánov Manafort (71) bol vlani odsúdený na sedem a pol roka väzenia za daňové zločiny, bankový podvod a sprisahanie, pričom väčšina obvinení súvisela s jeho podnikaním na Ukrajine s politikmi a magnátmi spriaznenými s Ruskom.

Manafort si trest odpykával vo väznici s minimálnym strážením v americkom štáte Pensylvánia, kde podľa jeho právnikov trpel vysokým krvným tlakom a dýchacími ťažkosťami. Práve to ho zaraďuje medzi ľudí viac náchylných na ochorenie COVID-19 vyvolávané novým druhom koronavírusu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite