Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Česká republika čelí najväčšiemu suchu za posledných 500 rokov

.redakcia .svet

Na niektorých miestach Českej republiky čaká tamojších obyvateľov pravdepodobne neľahké leto – ​ dovolenka v zahraničí pre koronavírusovú epidémiu zrejme nepripadá do úvahy a zdá sa, že nevyužité zostanú aj bazény.

Česká republika čelí najväčšiemu suchu za posledných 500 rokov Michael Sohn/AP/SITA Ilustračná snímka z Nemecka, kde sa tiež obávajú extrémne horúceho leta a farmári spolu s hasičmi a lesníkmi dúfajú v predpovede daždivých dní.

extrémne sucho dosiahlo totiž v niektorých častiach Česka takú úroveň, že sa obce rozhodli napúšťanie bazénov zakázať, až kým sa situácia nezlepší. Taká doba však na obzore zatiaľ nie je, všimla si v sobotu internetová stránka televízie Nova.

Väčšina českého národa sa proti nemožnosti odísť na dovolenku do zahraničia rozhodla bojovať zaobstaraním si bazéna, potvrdzujú podľa TV Nova predajcovia bazénov a bazénovej techniky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite