Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Média v KĽDR už druhý týždeň mlčia o aktivitách Kim Čong-una

.redakcia .svet

Kim sa naposledy objavil na verejnosti 11. apríla, keď predsedal straníckemu stretnutiu. Špekulácie o jeho zdravotnom stave sa šíria odvtedy, čo vynechal oslavy na počesť narodenia jeho starého otca Kim Ir-sena 15. apríla.

Média v KĽDR už druhý týždeň mlčia o aktivitách Kim Čong-una AP Photo/Lee Jin-man

štátne médiá KĽDR v sobotu informovali, že severokórejský vodca Kim Čong-un "oceňuje" prácu ľudí, ktorí sa zúčastňujú výstavby v meste Samdžijon na severe krajiny, avšak juhokórejská agentúra Jonhap si povšimla, že sa vôbec nezmienili o vodcových aktivitách za posledné dva týždne - v čase keď sa objavujú čoraz častejšie dohady o Kimovom podlomenom zdraví.

"Súdruh Kim Čong-un oceňuje úsilie pracovníkov, ktorí usilovne a z celého srdca podporujú výstavbu v Samdžijone," informoval štátny rozhlas, dodávajúc že„ pracovníci horia nadšením pilne prispieť“ k výstavbe socializmu a sú si vedomí dôvery, ktorú do nich vkladá komunistická strana.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite