Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na severozápade Číny obmedzili pohyb ľudí, obávajú sa druhej vlny nákazy

.redakcia .svet

Región na severozápade Číny v blízkosti hraníc s Ruskom by sa mohol stať novým epicentrom výskytu prípadov infekčnej choroby COVID-19 spôsobovanej novým koronavírusom. V snahe zabrániť druhej vlne epidémie tamojšie úrady obyvateľom znovu nariadili, aby obmedzili pohyb mimo svojho domova.

Na severozápade Číny obmedzili pohyb ľudí, obávajú sa druhej vlny nákazy Ng Han Guan/AP/SITA 16. apríl 2020 Wu-chan, Čína: Dieťa s rúškom na tvári oddychuje pri rieke v čínskom meste Wu-chan, ktoré sa stalo prvým epicentrom nákazy koronavírusom.

ako pripomenula agentúra AFP, Čína do značnej miery obmedzila šírenie nového koronavírusu, ale v krajine rastú obavy z možnej druhej vlny epidémie. Provincia Chej-lung-ťiang na severozápade Číny sa javí ako možné nové epicentrum nákazy.

V tomto regióne došlo k nárastu „importovaných“ prípadov, a to väčšinou v radoch ľudí, ktorí sa vrátili do provincie z iných oblastí. Narastá však aj počet prípadov komunitného prenosu, čo už malo za následok prepustenie alebo potrestanie niekoľkých úradníkov a lekárov obvinených zo zodpovednosti za tento stav a z laxnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite