Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

USA zareagovali na pandémiu koronavírusu neskoro, mohli zachrániť množstvo ľudských životov

.redakcia .svet

Americký expert na infekčné ochorenia Anthony Fauci, ktorý je poradcom prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa pre pandémiu nového koronavírusu, pre stanicu CNN v nedeľu uviedol, že USA reagovali na aktuálnu zdravotnú krízu príliš neskoro.

USA zareagovali na pandémiu koronavírusu neskoro, mohli zachrániť množstvo ľudských životov Wong Maye-E/AP/SITA Štát New York je spomedzi USA najviac postihnutí nákazou koronavírusom. Na následky ochorenia COVID-19 už v New Yorku umrelo 9 385 ľudí, potvrdených bolo 188 694 prípadov nákazy.

ak by krajina prijala preventívne opatrenia skôr, mohlo byť podľa Trumpovho poradcu Fauciho zachránených mnoho ľudských životov.

„Myslím si, samozrejme, logicky by ste mohli povedať, ak by existoval takýto proces, ktorý by pokračoval naďalej, a ak by ste so zmierňovaním (sociálnych kontaktov) začali skôr, mohli ste zachrániť životy,“ odpovedal Fauci na otázku, či by skutočnosť, že by sa preventívne opatrenia obmedzujúce pohyb ľudí zaviedli v USA už vo februári, a nie až v polovici marca, zabránili obetiam na životoch. 

Takéto kroky už tri týždne predtým ako vstúpili do platnosti odporučili zdravotnícki odborníci v krajine.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite