Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

9 grafov o koronavíruse na Slovensku a vo svete

.martin Vančo .svet

Kde sú epicentrá koronavírusu? Ako sa darí Slovensku bojovať s pandémiou v porovnaní so zvyškom Európy? Aké sú najčastejšie symptómy? Aktuálny stav šírenia koronavírusu vo svete a na Slovensku v grafoch.

9 grafov o koronavíruse na Slovensku a vo svete AP Photo/Kin Cheung, File

koronavírus celosvetovo prudko rastie

V priebehu marca sa vírus COVID-19 dostal do celého sveta.  Počet nových denných prípadov a úmrtí zaznamenal prudký nárast a rástol celý mesiac.  11. marca vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia šírenie koronavírusu za globálnu pandémiu. Najviac nových prípadov pribudlo v Európe a USA.  Zatiaľ to na zmenu nevyzerá. (dáta WHO)

epicentrá sa menia

Kým vo februári bola epicentrom koronavírusu Čína, v marci sa epicentrum presunulo do Talianska. Posledný marcový týždeň sa situácia zhoršila najmä v USA a Španielsku.  Situácia v Nemecku a Taliansku sa stabilizovala a počet nových denných prípadov nerastie. Takisto v Číne, v ktorej už dochádza k uvoľňovaniu opatrení, je situácia aspoň podľa oficiálnych údajov stabilizovaná. (dáta ECDC)

afrika sa zatiaľ drží

Koncom februára prišiel koronavírus do Európy.  Po troch týždňoch bolo v Európe už viac nakazených ako vo zvyšku sveta. Od polovice marca začína prudko rásť aj počet nakazených na americkom kontinente, predovšetkým v USA. V Afrike je počet nakazených stále nízky. (dáta WHO, započítané len krajiny s aspoň 100 nakazenými)

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite