Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zákaz vychádzania môže v Taliansku trvať ďalšie dva týždne

.redakcia .svet

Talianska vláda zvažuje predĺženie platnosti prísnych opatrení na spomalenie šírenia nového koronavírusu až do 18. apríla, oficiálne je v krajine viac ako 86-tisíc nakazených.

Zákaz vychádzania môže v Taliansku trvať ďalšie dva týždne Claudio Furlan/AP/SITA

zákaz vychádzania a zastavenie výroby tak môžu v Taliansku trvať ďalšie dva týždne, informovala v sobotu tlačová agentúra APA s odvolaním sa na nemenované zdroje z „vládnych kruhov“.

Oficiálne Taliansko do soboty zaznamenalo 86 498 nakazených a vyše 9134 úmrtí, čo je celosvetovo najhoršia bilancia v rámci súčasnej koronavírusovej pandémie. Spomínané opatrenia, zavedené v prvej polovici marca, mali predbežne platiť do 3. apríla.

„Je predčasné robiť už teraz prognózy o trvaní týchto opatrení. Dúfame, že sa vrátime k normálnemu životu čo najskôr,“ povedal taliansky premiér Giuseppe Conte v sobotňajšom rozhovore pre denník Sole 24. „Budeme tieto opatrenia postupne obmedzovať až do ich úplného zrušenia,“ dodal s tým, že cieľom je zabrániť tomu, aby doterajšie snahy vyšli navnivoč.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite