Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Česko zatvára reštaurácie a obchody s výnimkou lekární a potravín

.redakcia .svet

V Česku je momentálne 150 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom. Špeciálne opatrenia začali platiť od sobotného rána.

Česko zatvára reštaurácie a obchody s výnimkou lekární a potravín Petr David Josek/AP/SITA

česká vláda nariadila zavrieť všetky obchody s výnimkou predajní potravín, lekární, drogérií, čerpacích staníc a niektorých ďalších. Opatrenia začali platiť od soboty rána 06:00 SEČ a skončia 24. marca 06:00 SEČ. Informáciu priniesol český Denikn.cz.

lekárne a potraviny naďalej fungujú

Vláda svojím uznesením, ktoré zverejnila na svojom webe pred druhou hodinou v noci na sobotu, zakázala až na zmienené výnimky maloobchodný predaj a prítomnosť verejnosti v prevádzkach stravovacích služieb.

Výnimku v rámci maloobchodného predaja predstavujú: potraviny, pohonné hmoty, palivá, drogistický tovar, lieky a zdravotnícke pomôcky, malé domáce zvieratá, okuliare a kontaktné šošovky, noviny a časopisy, tabakové výrobky a tiež spotrebná elektronika a „prístroje a ďalšie výrobky pre domácnosť “.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite