Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus je podľa WHO špecifický, na jeho zastavenie vytvorila základné scenáre

.redakcia .svet

Ku koronavírusu sa podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nedá pristupovať jednotným spôsobom. Vytvorila preto základné možné scenáre a rozdielne prístupy aplikovateľné v rôznych krajinách.

Koronavírus je podľa WHO špecifický, na jeho zastavenie vytvorila základné scenáre Yonhap/AP/SITA

na základe posledných situačných správ WHO k novému koronavírusu, je vo svete 92 315 potvrdených prípadov a 3043 úmrtí. Najviac prípadov je v Číne, kde sa nákaza vírusom potvrdila v 80151 prípadoch a doteraz spôsobila 2947 úmrtí. Mimo Číny je potvrdených 12 164 prípadov, z toho najviac v Južnej Kórei, Iráne a Taliansku.

Čína hlásila od 1. marca 206 nových prípadov, čo je najnižší počet od 22. januára. Mimo Číny bolo hlásených takmer 9-krát viac prípadov, ako v Číne. Najvážnejší stav epidémií je momentálne v Južnej Kórei, Taliansku, Iráne a Japonsku.

WHO na situácii v Južnej Kórei pozoruje, že ide o unikátny vírus s unikátnymi charakteristikami. Odlišujú ho od chrípky. Doteraz neboli skúsenosti s respiračným patogénom, ktorý by bol schopný šíriť sa v komunite, ale ktorý by bolo zároveň možné zastaviť správnymi opatreniami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite