Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odstupujúci demokratickí kandidáti podporujú v boji o Biely dom Joea Bidena

.redakcia .svet

Demokrat Pete Buttigieg, ktorý cez víkend odstúpil zo súboja o prezidentskú kandidatúru Demokratickej strany v novembrových voľbách, v pondelok oficiálne vyjadril podporu bývalému viceprezidenta USA Joeovi Bidenovi. Rovnako urobila aj senátorka Amy Klobucharová

Odstupujúci demokratickí kandidáti podporujú v boji o Biely dom Joea Bidena Richard W. Rodriguez/AP/SITA 2. marec 2020 Dallas, USA: Prezidentský kandidát demokratov Joe Biden.

„teší ma, že môžem podporiť prezidentskú kandidatúru Joea Bidena,“ povedal Buttigieg na Bidenovom predvolebnom mítingu v Dallase v štáte Texas. Ten sa uskutočnil v predvečer tzv. supervolebného utorka, keď sa v celkovo 14 amerických štátoch uskutočnia primárky demokratov.

Buttigieg ďalej uviedol, že je nevyhnutné, aby demokrati získali nielen Biely dom, ale aj Senát a Snemovňu reprezentantov. USA podľa neho potrebujú politiku vyznačujúcu sa slušnosťou a dôstojnosťou, a práve tým sa celý svoj život riadi Joe Biden. Svojich prívržencov vyzval, aby tiež podporili Bidena.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite