Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rokovanie rozpočtového summitu EÚ je zatiaľ bez náznakov dohody

.redakcia .svet

Hlavy vlád a štátov členských krajín EÚ sa v piatok ráno stretli na druhom dni rokovaní rozpočtového summitu, ktorý má určiť konečnú podobu budúceho sedemročného rozpočtu Únie na roky 2021 – 2027.

Rokovanie rozpočtového summitu EÚ je zatiaľ bez náznakov dohody Riccardo Pareggiani/AP/SITA 20. február 2020 Brusel, Belgicko: Predseda Európskej rady Charles Michel krátko po svojom príchode na summit, na ktorom lídri krajín EÚ rokujú o rozpočte Únie na najbližších sedem rokov.

po prvom dni spoločných diskusií a sérii bilaterálnych rokovaní predsedu Európskej rady Charlesa Michela s premiérmi a prezidentmi sa nepodarilo dosiahnuť zhodu na žiadnom kompromisnom návrhu. Michel nepredložil ani novú podobu viacročného finančného rámca (VFR), ako to počas noci naznačovali niektoré diplomatické zdroje z EÚ.

Aj po sérii bilaterálnych rokovaní pretrvávajú podľa agentúr AP a AFP hlboké rozdiely medzi lídrami jednotlivých krajín ohľadom celkového objemu sedemročného rozpočtu a jeho rozdelenia na konkrétne politiky a programy.

Rokovania o viacročnom rozpočte EÚ sa opakujú každých sedem rokov a sú vždy veľmi komplikované.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite