Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Austrálska vláda bude po požiaroch miernejšia v udeľovaní víz

.redakcia .svet

Austrálska vláda v pondelok oznámila, že plánuje zmierniť obmedzenia na udeľovanie pracovno-prázdninových víz pre cudzincov, aby tak komunitám v jednotlivých regiónoch krajiny pomohla vyrovnať sa s dôsledkami ničivých požiarov buša.

Austrálska vláda bude po požiaroch miernejšia v udeľovaní víz Rick Rycroft/AP/SITA 4. január 2020 Batemans Bay, Austrália: Dym stúpajúci z požiarov nad Batemans Bay. Podľa meraní meteorológov bol tohtoročný január najteplejším v histórii meraní. Tie v Austrálii začali zaznamenávať v roku 1880.

austrálska vláda v pondelok oznámila, že plánuje zmierniť obmedzenia na udeľovanie pracovno-prázdninových víz pre cudzincov (známych ako víza č. 417 či víza 462), aby tak komunitám v jednotlivých regiónoch krajiny pomohla vyrovnať sa s dôsledkami ničivých požiarov buša. Informovala o tom agentúra DPA.

Pracovníci zo zahraničia by tak v oblastiach spustošených požiarmi pomáhali s obnovou domov a fariem či s čistením pôdy a opravou ciest, uviedol minister pre imigráciu Alan Tudge. Nové pravidlá, ktoré začnú platiť okamžite, podľa jeho slov privítajú farmári, ako aj majitelia miestnych podnikov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite