Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Francúzska prokuratúra prešetruje zneužívanie mladistvých krasokorčuliarok

.redakcia .svet

Francúzska prokuratúra začala prešetrovať podozrenia zo znásilnenia a pohlavného zneužívania mladistvých, ktoré vzniesla bývalá majsterka sveta v krasokorčuľovaní Sarah Abitbolová.

prokurátor Rémy Heitz vo svojom utorkovom vyhlásení uviedol, že prokuratúra bude prešetrovať Abitbolovej tvrdenia, že v rokoch 1990 – 1992, keď mala 15 – 17 rokov, ju niekoľkokrát znásilnil jej tréner Gilles Beyer. Prokuratúra sa tiež chce pokúsiť identifikovať ďalšie obete, ktoré utrpeli podobnú ujmu.

Spravodajský server France info napísal, že samotný Beyer pripustil, že so Sarah Abitbolovou mal „intímne“ a „nevhodné“ vzťahy, a ponúkol jej svoje „ospravedlnenie“.

Uvedený zdroj v utorok s odvolaním sa na ministerku Maracineanuovú informoval, že Abitbolová zrejme vo veci znásilnenia a sexuálneho obťažovania podá trestné oznámenie aj na ďalších trénerov FFSG.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite