Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Žena obviňujúca Trumpa zo znásilnenia, žiada jeho DNA

.redakcia .svet

Popredná americká publicistka E. Jean Carrollová požaduje vzorku DNA od prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa v súvislosti s tvrdením, že ju v minulosti znásilnil. Vzorka má slúžiť na porovnanie s genetickým materiálom nájdeným na šatách údajnej obete.

Žena obviňujúca Trumpa zo znásilnenia, žiada jeho DNA AP Photo/Alex Brandon

v súčasnosti 76-ročná Carrollová obviňuje Trumpa, že ju ešte v polovici 90. rokov sexuálne napadol v skúšobnej kabínke luxusného obchodného domu Bergdorf Goodman na Piatej avenue v New Yorku. Vlani v novembri zažalovala prezidenta za ublíženie na cti v súvislosti s popieraním tohto činu, keď sa vyjadril, že Carrollová „nie je jeho typ“. Novinárka uvádza, že Trump tým poškodil jej povesť a kariéru.

V rámci právneho konania sa zástupca Carrollovej dovoláva prostredníctvom súdu možnosti porovnať DNA (deoxyribonukleovú kyselinu), odobranú Trumpovi, s DNA „neidentifikovaného muža“, nájdenou na čiernych šatách, o ktorých Carrollová tvrdí, že ich v deň údajného znásilnenia mala na sebe.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite