Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Videá zachytávajú, ako iránska polícia strieľala do demonštrantov

.redakcia .svet

Iránska polícia a bezpečnostné sily použili ostré náboje a slzotvorný plyn na rozohnanie demonštrantov protestujúcich proti tomu, že islamská republika pôvodne popierala zostrelenie ukrajinského dopravného lietadla.

Videá zachytávajú, ako iránska polícia strieľala do demonštrantov AP Photo/Ebrahim Noroozi Násilná smrť Sulejmániho rozdelila Irán na dva tábory.

incident na demonštrácii majú dokazovať videozáznamy zverejnené v pondelok na internete, uviedla svetová tlačová agentúra AP.

Zatiaľ sa v iránskych štátnych médiách neobjavili správy o zásahu neďaleko teheránskeho Námestia slobody (Mejdáne ázádí) z nedeľného večera, kde sa po výzve na zhromaždenie zišli protestujúci ľudia. Medzinárodné organizácie na ochranu ľudských práv už však apelovali na Irán, aby umožnil ľuďom pokojne protestovať, ako to stanovuje aj ústava krajiny.

„Po sérii celonárodných tráum v takom krátkom čase by mali mať ľudia možnosť v bezpečí trúchliť a požadovať vyvodenie zodpovednosti,“ vyhlásil Hadi Ghaemi, výkonný riaditeľ Centra pre ľudské práva v Iráne, ktoré má sídlo v New Yorku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite