Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sulejmáního pohreb odkladajú, dav ušliapal desiatky ľudí

.redakcia .svet

Desaťtisíce ľudí zaplavili v utorok ráno ulice mesta Kermán na juhovýchode Iránu, aby sa zúčastnili na pohrebe generála Kásima Sulejmáního, zabitého v noci na 3. januára v Bagdade pri útoku amerického dronu. V tlačenici počas smútočného pochodu umrelo najmenej 35 ľudí.

Sulejmáního pohreb odkladajú, dav ušliapal desiatky ľudí Erfan Kouchari/AP/SITA 7. január 2020 Kermán, Irán: Tisíce smútiacich Iráncov prišili do rodného mesta generála Sulejmáního, aby sa zúčastnili na jeho pohrebe.

smútiaci Iránci sa od utorkového rána zhromažďovali na Námestí slobody v generálovom rodnom meste, k pochovaniu Sulejmáního tela malo dôjsť popoludní. Na verejnosti boli vystavené dve rakvy zahalené iránskou zástavou, druhá patrila Sulejmáního blízkemu spolupracovníkovi, brigádnemu generálovi Hosejna Purdžafarího.

„Sme tu dnes, aby sme vzdali úctu veľkému veliteľovi,“ povedal pre AFP jeden zo smútiacich, 56-ročný vojnový veterán, ktorý prišiel z mesta Šíráz.

Samotný pohreb bol napokon odložený po tom, ako si smútočný pochod vyžiadal desiatky obetí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite