Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čínsky prezident v novoročnom prejave vyzval Hongkong k stabilite

.redakcia .svet

Čínsky prezident Si Ťin-pching vyzval v utorok vo svojom novoročnom príhovore Hongkong, aby sa po mesiacoch prodemokratických protestov vrátil k stabilite.

Čínsky prezident v novoročnom prejave vyzval Hongkong k stabilite Vincent Yu/AP/SITA Demonštrácie v Hongkongu trvajú od júna 2019. Spúšťačom protestov bol návrh zákona o vydávaní osôb podozrivých zo spáchania trestného činu do pevninskej Číny, návrh bol ešte v lete stiahnutý, protesty pokračujú.

čínsky prezident Si Ťin-pching vyzval v utorok vo svojom novoročnom príhovore Hongkong, aby sa po mesiacoch prodemokratických protestov vrátil k stabilite.

Podľa neho je pokojné a harmonické prostredie kľúčové pre prosperitu tohto ázijského finančného centra. „Prosperita a stabilita Hongkongu je želaním hongkonských krajanov a očakávaním ľudí z materskej krajiny,“ povedal Si Ťin-pching v televíziou vysielanom príhovore.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite