Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Policajti v Hongkongu použili proti demonštrantom slzotvorný plyn

.redakcia .svet

Policajti v Hongkongu zasiahli v noci na pondelok slzotvorným plynom proti demonštrantom, s ktorými sa dostali do zrážok po prvý raz po niekoľkých týždňoch. Došlo k nim pred pondelkovými stretnutiami šéfky hongkonskej vlády Carrie Lamovej s predstaviteľmi komunistickej strany v Pekingu.

Policajti v Hongkongu použili proti demonštrantom slzotvorný plyn Mark Schiefelbein/AP/SITA

polícia oznámila, že jej príslušníci použili slzotvorný plyn po tom, ako vo štvrti Kowloon (Ťiou-lung) vypukli nepokoje. Protestujúci podľa nej hádzali na policajtov tehly a dopravné kužele, pričom tiež zakladali ohne, blokovali cesty a rozbíjali kladivami semafory.

Zvýšenie napätia prišlo v čase, keď je tzv. správkyňa Hongkongu Lamová v Pekingu, aby čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga informovala o situácii vo svojej osobitnej administratívnej oblasti Číny.

„Vláda osobitnej administratívnej oblasti (Hongkongu) musí pokračovať vo svojich aktivitách, ukončiť násilie a zastaviť chaos v súlade so zákonom a obnoviť poriadok,“ povedal čínsky premiér Li Kche-čchiang na stretnutí s Lamovou, z ktorého úvodné vyjadrenia odvysielala televízia Cable TV.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite