Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Ríme demonštrovali proti Salviniho Lige Severu desaťtisíce ľudí

.redakcia .svet

Desaťtisíce ľudí sa v sobotu zúčastnili na demonštrácii v talianskom hlavnom meste Rím, ktorú zorganizovalo nové občianske hnutie Sardinky. To vzniklo ako reakcia na lídra ultrapravicovej opozície Mattea Salviniho a politiku jeho protiimigračne zameranej strany Liga Severu.

V Ríme demonštrovali proti Salviniho Lige Severu desaťtisíce ľudí AP Photo/Gregorio Borgia Do ulíc Talianska vyšli desaťtisíce ľudí.

na rímske námestie Piazza San Giovanni prišlo podľa odhadov miestnych médií približne 100 000 ľudí, ktorí sa rozhodli odsúdiť nenávistnú rétoriku Salviniho Ligy Severu.

Demonštranti so sardinkami vyrezanými z kartónu skandovali heslá proti rasizmu a antisemitizmu. „Chceme sa na seba natlačiť ako sardinky, aby sme zabránili tomu, že sa populizmus v Taliansku ešte viac usídli,“ povedal počas prejavu na námestí zakladateľ tohto hnutia Mattia Santori (32). Dodal, že proti nenávisti a netolerancii jeho členovia reagujú bojom proti diskriminácii, účasťou na protestoch, kreativitou a fantáziou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite