Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štrajk vo Francúzsku pokračuje, vláda predstaví návrh dôchodkovej reformy

.redakcia .svet

Štrajk proti vládnemu návrhu dôchodkovej reformy pokračuje vo Francúzsku aj v stredu, a to už svojím siedmym dňom. K štrajkujúcim sa pridali i policajti, ktorí svoj postoj k zmenám k dôchodkovom systéme dávajú najavo blokádou vybraných policajných staníc.

Štrajk vo Francúzsku pokračuje, vláda predstaví návrh dôchodkovej reformy Thibault Camus/AP/SITA

v metropolitnej oblasti Paríža sa od rána vytvárajú kolóny v celkovej dĺžke viac ako 400 kilometrov.

V samotnom Paríži aj naďalej metro nepremáva na desiatich linkách. Výrazne obmedzená je aj autobusová a električková doprava, ako i premávka zrýchlených prímestských vlakov RER.

železničné stanice sú prázdne

Podľa železničnej spoločnosti SNCF by mala byť vlaková doprava vo Francúzsku výrazne obmedzená aj v stredu. Vypravené nebudú ani mnohé vlaky na medzištátnych linkách.

Výkonný riaditeľ sekcie SNCF pre parížsku prímestskú časť Alain Krakovitch pre agentúru AFP uviedol, že takýto chaos na železnici bude zrejme „až do konca týždňa“, pričom upozornil, že časť odborárov v SNCF avizovala, že mieni v proteste pokračovať až do Vianoc.

11. december 2019 Paríž, Francúzsko: Prázdne nádražie na železničnej stanici Gare de l'Est. Železničiari štrajkujú proti dôchodkovej reforme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite