Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Británii sa začína summit NATO, vystúpia aj Čaputová, Lajčák a Gajdoš

.redakcia .svet

Šéfovia štátov a vlád členských krajín NATO sa v dňoch 3. – 4. decembra zídu v Británii na summite Severoatlantickej aliancie. Slovensko budú na tejto vrcholnej schôdzke zastupovať prezidentka Zuzana Čaputová, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a minister obrany Peter Gajdoš.

V Británii sa začína summit NATO, vystúpia aj Čaputová, Lajčák a Gajdoš AP Photo/Jason DeCrow S príhovorom vystúpi i prezidentka.

lídri krajín NATO si v utorok na recepcii v Buckinghamskom paláci v Londýne pripomenú 70. výročie Aliancie. Zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) je naplánované na stredu.

NAC je hlavným politickým rozhodovacím orgánom NATO, uvádza sa na oficiálnej webovej stránke Aliancie. Každý z 29 členských štátov zastupuje stály predstaviteľ na úrovni veľvyslanca. Stálym predstaviteľom Slovenskej republiky pri NATO je Radovan Javorčík.

Stáli predstavitelia jednotlivých členských krajín sa stretávajú najmenej raz do týždňa.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite