Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri leteckom útoku v Sýrii zomrelo desať civilistov

.redakcia .svet

Letecký útok na trhovisko v sýrskom severozápadnom meste Maarat an-Numán, ovládanom povstalcami, zabil v pondelok najmenej desať civilistov.

Pri leteckom útoku v Sýrii zomrelo desať civilistov Syrian Civil Defense White Helmets/AP/SITA 2. december 2019 provincia Idlib, Sýria: Záchranári sa snažia uvoľniť osobu zranenú po leteckom útoku v meste Maarat an-Numán v provincii Idlib.

informovali o tom opoziční aktivisti z organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AP.

Podľa SOHR, ktoré monitoruje vojnu v Sýrii, nálet spôsobil zranenia aj ďalším ľuďom. Mesto sa nachádza v provincii Idlib, poslednej bašte opozície v Sýrii.

Sýrski vojaci spustili tento rok už skôr štvormesačnú vojenskú operáciu proti provincii Idlib. Táto ofenzíva sýrskej armády donútila k úteku z domovov státisíce civilistov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite