Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V austrálskom Sydney sa začal ďalší celosvetový klimatický štrajk

.redakcia .svet

Séria podujatí v rámci klimatického štrajku sa v piatok začala zhromaždením v austrálskom meste Sydney, ktoré je zahalené do dymu spôsobeného požiarmi vyčíňajúcimi na východnom pobreží Austrálie.

V austrálskom Sydney sa začal ďalší celosvetový klimatický štrajk Mette Estep /AP/SITA Klimatický štrajk sa v Austrálii koná v čase, keď krajinu sužujú každoročné požiare, ktoré tohto roku začali skôr a s väčšou intenzitou po nezvyčajne suchej a horúcej zime.

na výzvu mladej švédskej aktivistky Grety Thunbergovej sa na akciách v Sydney zišli stovky ľudí, medzi nimi aj mnoho školákov. 

Jedno zo zhromaždení sa konalo aj pred sídlom vládnucej Konzervatívnej strany, ktorú aktivisti obviňujú, že bagatelizuje riziko otepľovania planéty. Poukázali pritom, že pasivita austrálskej vlády „vo vzťahu ku klimatickej kríze má za následok rozsah požiarov“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite