Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na juhu Moravy vyčíňali búrky a tornádo, hlásia obete.

Poslanci Európskeho parlamentu odhlasovali vyhlásenie stavu klimatickej núdze

.redakcia .svet

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) vo štvrtok v Štrasburgu veľkou väčšinou odhlasovali vyhlásenie stavu klimatickej núdze v Európe.

Poslanci Európskeho parlamentu odhlasovali vyhlásenie stavu klimatickej núdze SITA/Jakub Julény Z klimatického štrajku v Banskej Bystrici.

poslanci 751-členného europarlamentu počtom hlasov 429 za a 225 proti (19 sa zdržali) prijali návrh predstavený liberálnou frakciou Obnovme Európu (RE) na vyhlásenie stavu klimatickej núdze v Európe, ktorý v mene tejto frakcie pomáhal presadiť aj slovenský europoslanec EP Martin Hojsík (Progresívne Slovensko).

Liberáli z RE len pred týždňom (21. 11.) presvedčili Konferenciu predsedov politických skupín EP, aby akceptovala a presadila ich návrh do programu novembrového plenárneho zasadnutia zákonodarného zboru EÚ.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia
.posledné