Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František v Thajsku hovoril o problémoch utečencov aj o obchodovaní s ľuďmi

.redakcia .svet

Thajská vláda vo štvrtok oficiálne privítala pápeža Františka na ceremoniáli v sídle premiéra v Bangkoku, kde predniesol prejav, v ktorom sa dotkol mnohých humanitárnych problémov.

Pápež František v Thajsku hovoril o problémoch utečencov aj o obchodovaní s ľuďmi Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram Temple/AP/SITA 21. november 2019 Bangkok, Thajsko: Pápež František (vľavo) sa v budhistickom chráme v Banhgkoku stretol s najvyšším patriarchom thajských budhistov Somdetom Phra Sangkharat Sakonlamahasangkhaparrinayok (vpravo).

pápež František na začiatku svojho prejavu pred členmi vlády a kňazmi uviedol, že víta proces prechodu Thajska z vojenského na civilný systém vlády. 

Tieto slová vyvolali úsmev u thajského premiéra Prajuta Čan-o-čaa, ktorý bol šéfom bývalej vojenskej vlády po štátnom prevrate v roku 2014, keď armáda zvrhla tamojšiu zvolenú vládu. Prajut stojí na čele súčasnej civilnej koaličnej vlády po tom, ako jeho vojenská junta zaviedla nové volebné zákony s cieľom zvýhodniť premiéra, aby mohol zostať na svojom poste. 

Pápež sa v prejave následne dotkol celosvetového problému utečencov, ktorý označil za „dôležitú etickú otázku pre našu dobu“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite