Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zatkli maltského podnikateľa. Súvisí to s vraždou novinárky

.redakcia .svet

Stredajšie zatknutie významného podnikateľa Yorgena Fenecha na Malte súvisí s vyšetrovaním vraždy maltskej investigatívnej novinárky Daphne Caruanovej-Galiziovej. Povedal to krátko po jeho zadržaní maltský premiér Joseph Muscat, ktorý však nijaké ďalšie podrobnosti neuviedol.

Zatkli maltského podnikateľa. Súvisí to s vraždou novinárky AP Photo/Jon Borg Zavraždená maltská novinárka Daphne Caruanova-Galiziova.

to, že zadržanie Fenecha súvisí s vraždou Caruanovej-Galiziovej pre agentúru AFP potvrdil aj vysokopostavený príslušník polície. „Zadržali sme muža ako súčasť vyšetrovania vraždy Daphne Caruanovej-Galiziovej,“ uviedol.

Fenecha zatkli ráno tesne po 5:30 na jeho jachte po tom, ako opustila prístav Portomaso ležiaci severne od maltskej metropoly Valletta. Namierené mal zrejme do Talianska, čo však nebola jeho cieľová destinácia, uviedol denník Times of Malta.

K zadržaniu Yorgena Fenecha prišlo deň po tom, ako maltský premiér Joseph Muscat oznámil, že bude zvažovať milosť pre muža, ktorý údajne pral špinavé peniaze a je podozrivý z toho, že bol spojkou medzi objednávateľmi a vykonávateľmi vraždy novinárky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite