Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lesné požiare v Austrálii už zasiahli viac ako 1,1 milióna hektárov pôdy

.redakcia .svet

Iba v austrálskom štáte Nový Južný Wales evidovali v stredu približne 70 lesných požiarov, z ktorých je viac ako polovica pod kontrolou. Na východnom pobreží krajiny celkovo evidujú približne 150 lesných požiarov.

Lesné požiare v Austrálii už zasiahli viac ako 1,1 milióna hektárov pôdy Darren Pateman/AP/SITA 11. november 2019 Nový Južný Wales, Austrália: Požiarnici likvidujú požiar Koorainghat, stovky škôl ostávajú kvôli požiarom zatvorené.

nariadenie na okamžitú evakuáciu vydali v stredu austrálske úrady pre viacero miest. Najvyššie možné varovanie, a síce „okamžite opustiť“ oblasť, platí aj pre plážové letovisko vzdialené 150 kilometrov severne od Brisbane, hlavného mesta štátu Queensland, informovala agentúra Reuters.

V štáte Nový Južný Wales síce v noci na stredu nastalo mierne ochladenie, horúce, suché a veterné počasie, ktoré napomáha šíreniu požiarov, však medzičasom zasiahlo aj susedný štát Queensland.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite