Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Turecko začalo s repatriáciou džihádistov, prvého deportovalo Američana

.redakcia .svet

Turecké ministerstvo vnútra oznámilo, že deportovalo Američana, ktorý bol členom militantnej organizácie Islamský štát. Ankara zároveň avizovala, že 14. novembra vyhostí zo svojho územia aj 7 nemeckých islamistov a pripravuje sa aj na deportáciu 11 francúzskych občanov obvinených z členstva v IS.

Turecko začalo s repatriáciou džihádistov, prvého deportovalo Američana AP Photo/Mehmet Guzel

hovorca ministerstva vnútra Ismail Čatakli priblížil, že amerického „teroristického bojovníka“ deportovali z Turecka po dokončení príslušných postupov. Dodal, že z Turecka bude 14. novembra deportovaných aj sedem zahraničných teroristov „nemeckého pôvodu“ a postupy potrebné na deportáciu prebiehajú aj v prípade „11 zahraničných bojovníkov francúzskeho pôvodu zajatých v Sýrii“.

Ankara sa podľa jeho slov okrem zmienených chystá deportovať tiež džihádistov pochádzajúcich z Írska, Nemecka a Dánska.

Turecko v ostatných týždňoch kritizovalo Západné krajiny za to, že odmietajú repatriovať svojich občanov, ktorí odišli bojovať do radov IS v Sýrii či Iraku, pričom niektorým z nich v ich vlasti dokonca medzičasom odobrali občianstvo.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite