Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kurzova ÖVP začne koaličné rokovania so Zelenými

.redakcia .svet

Predseda Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) a bývalý rakúsky kancelár Sebastian Kurz na pondelňajšej tlačovej konferencii oznámil, že ÖVP začne oficiálne koaličné rokovania so stranou Zelených.

Kurzova ÖVP začne koaličné rokovania so Zelenými AP Photo/Ronald Zak

ako uviedol Kurz, na začatie koaličných rokovaní so Zelenými získal jednomyseľný súhlas od krajinských aj spolkových šéfov ÖVP. Kurz však uviedol, že začatie rokovaní ešte automaticky neznamená konečný úspech. Rokovania podľa jeho slov nebudú jednoduché, keďže pozície ÖVP a Zelených sú veľmi odlišné. Prvé stretnutie Kurza so šéfom Zelených Werner Koglerom sa uskutoční už v utorok.

Ochotu začať oficiálne koaličné rokovania s ÖVP vyjadrili Zelení už v nedeľu na stretnutí rozšíreného výboru strany (EBV).    

„Eufóriu“ nad možným začatím koaličných rokovaní ÖVP so Zelenými ešte pred oznámením tohto kroku vyjadril komisár pre rozšírenie Európskej únie, Rakúšan Johannes Hahn.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite