Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taliansky minister školstva chce zaviesť povinnú výučbu o klíme a udržateľnosti

.redakcia .svet

Taliansko sa v nasledujúcom školskom roku stane prvou krajinou na svete, v ktorej povinnou súčasťou vyučovacích osnov na školách budú predmety zaoberajúce sa klimatickou zmenou a trvalo udržateľným rozvojom.

Taliansky minister školstva chce zaviesť povinnú výučbu o klíme a udržateľnosti Fabio Frustaci/ANSA via AP Lorenzo Fioramonti.

taliansky minister školstva Lorenzo Fioramonti z protisystémového Hnutia piatich hviezd (M5S) je v novej talianskej vláde jedným z najvýraznejších podporovateľov zelenej politiky. Kritiku od opozície si v septembri vyslúžil napríklad po tom, ako otvorene podporoval študentov a žiakov, aby vynechali školu a išli na protesty za záchranu svetovej klímy.

Od septembra nasledujúceho školského roka budú musieť všetky štátne školy vyčleniť 33 hodín ročne, čo je v priemere takmer hodina týždenne, otázkam zaoberajúcim sa problematikou klímy, priblížil šéf ministerstva školstva v pondelok v rozhovore pre Reuters vo svojej kancelárii v Ríme.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite