Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Turecko chce poslať zajatých členov IS do krajín ich pôvodu

.redakcia .svet

V Sýrii zadržaných zahraničných bojovníkov teroristickej organizácie Islamského štátu pošle Turecko do krajín ich pôvodu. Uviedol to turecký minister vnútra Süleyman Soyl, ktorý zároveň kritizoval Európu za jej nezodpovedný postoj k tejto záležitosti a vytkol jej nečinnosť.

Turecko chce poslať zajatých členov IS do krajín ich pôvodu Burhan Ozbilici/AP/SITA 22. apríl 2019 Ankara, Turecko: Turecký minister vnútra Süleyman Soylu na tlačovej konferencii v Ankare.

turecký minister vnútra Süleyman Soylu kritizoval v sobotu viaceré európske štáty za to, že sa zriekli svojich občanov, ktorí bojovali v radoch extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) a v súčasnosti sa nachádzajú v tureckom zajatí. Soylu tiež pohrozil, že Turecko zajatých bojovníkov IS prepustí z väzby a pošle do ich domovských krajín, informovala agentúra DPA.

„Nie sme hotel pre niečích členov Dáišu (arabský akronym Islamského štátu),“ povedal Soylu v Ankare.

Niektoré štáty ako Británia a Holandsko podľa neho siahli po jednoduchom riešení, keď z členov Islamského štátu urobili ľudí bez štátnej príslušnosti".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite