Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hongkonská vláda oficiálne stiahla zákon o extradícii, ktorý vyvolal protesty

.redakcia .svet

Hongkonské úrady oficiálne stiahli v stredu nepopulárny zákon, ktorý by umožňoval vydávanie osôb podozrivých zo spáchania trestných činov do pevninskej Číny. Zákon vyvolal mesiace trvajúce chaotické protesty, ktoré sa zmenili na kampaň za väčšie demokratické zmeny, pripomína agentúra AP.

oficiálne teraz oznamujem stiahnutie tohto zákona,“ uviedol predstaviteľ hongkonskej samosprávy pre oblasť bezpečnosti John Lee v miestnom zákonodarnom zbore. Prodemokratickí poslanci sa mu ihneď pokúšali klásť otázky, ale odmietol odpovedať.

Dlhoočakávané oficiálne stiahnutie tohto zákona zatienilo prepustenie muža z hongkonskej väznice, ktorý je obvinený z vraždy, pričom jeho prípad bol v centre sporov okolo tohto zákona o extradícii. Čchen Tchang-kchaj, ktorému vypršal trest v inej kauze prania špinavých peňazí, povedal novinárom po svojom stredajšom prepustení, že by sa chcel vzdať úradom na Taiwane, kde po ňom pátrajú pre vraždu jeho tehotnej priateľky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite