Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ganc vyzval Netanjahua, aby vrátil prezidentovi poverenie na zostavenie vlády

.redakcia .svet

Líder izraelskej centristickej a liberálnej aliancie Modrá a biela Benny Ganc vyzval premiéra Benjamina Netanjahua, aby prezidentovi Reuvenovi Rivlinovi vrátil poverenie na zostavenie vlády.

Ganc vyzval Netanjahua, aby vrátil prezidentovi poverenie na zostavenie vlády Sebastian Scheiner/AP/SITA

touto výzvou reagoval na Netanjahuovo videoposolstvo z nedele, v ktorom Ganca i Avigdora Liebermana, lídra sekulárnej pravicovej strany Izrael, náš domov, obvinil z „tajného plánu“ zameraného na vytvorenie vlády s podporou Jednotnej arabskej kandidátky.

Netanjahu si v súvislosti s tým kladie otázku, „ako sa potom budú môcť porátať“ s proiránskym šiitským hnutím Hizballáh, Iránom a palestínskym islamistickým hnutím Hamas, „keď od nich budú závisieť.“

Ganc Netanjahuovi následne odporučil, aby „namiesto zabíjania času nakrúcaním videa vrátil mandát (na zostavenie vlády) prezidentovi“ a nechal Modrú a bielu „vytvoriť vládu liberálnej jednoty, ktorá sa bude starať o občanov Izraela“.

Lieberman v reakcii na spomínanú videonahrávku prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook Netanjahuovi pripomenul, že vládu sa mu nedarí zostaviť ani tretíkrát, „pričom sa snaží svoj neúspech zvaliť na tých, ktorí s ním nesúhlasia“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite