Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V hlavnom meste Čile nariadili nočný zákaz vychádzania

.redakcia .svet

Čilské úrady nariadili v sobotu večer v hlavnom meste Santiago celonočný zákaz vychádzania. Dôvodom sú pokračujúce protesty sprevádzané násilím a výtržnosťami. Nepokoje vypukli v piatok po tom, ako vláda zaviedla zvýšenie cien cestovného na metro.

V hlavnom meste Čile nariadili nočný zákaz vychádzania Esteban Felix/AP/SITA

zákaz vychádzania je prvým od roku 1990, keď bola v Čile obnovená demokracia, uvádza tlačová agentúra DPA. Opatrenie bude platiť v metropolitnej oblasti Santiaga a v dvoch provinciách. Nariadilo to ministerstvo obrany s tým, že ďalšie kroky sa prehodnotia na základe vývoja situácie.

„V príslušných lokalitách bol zároveň nasadený rozsiahly vojenský kontingent,“ doplnil armádny generál Javier Iturriaga, ktorý dohliada na bezpečnosť v Santiagu.

Prezident republiky Sebastián Piňera krátko predtým v televízii oznámil, že čilská vláda zvýšenie cestovného na metro v Santiagu, kde žije viac než sedem miliónov obyvateľov, zruší.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite