Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Poslanci schválili dodatok k dohode o brexite. Všetko je stále otázne

.redakcia .svet

Ide o dodatok k dohode s Európskou úniou o brexite, ktorý zdrží schvaľovanie samotnej dohody. Informoval o tom spravodajský portál Sky News.

Poslanci schválili dodatok k dohode o brexite. Všetko je stále otázne Kirsty Wigglesworth/AP/SITA

zákonodarný zbor hlasoval o dodatku nezávislého poslanca Olivera Letwina k príslušnému vládnemu návrhu v úvodnej časti sobotňajšieho zasadnutia, ktoré sa koná mimoriadne v tento deň týždňa prvýkrát za posledné desaťročia. Podľa pôvodných očakávaní mali poslanci hlasovať priamo o dohode o odchode Británie z Európskej únie, ktorej revidovanú podobu vyrokoval premiér Boris Johnson s Bruselom v uplynulých dňoch.

Dolná snemovňa Letwinov dodatok schválila v tesnom pomere 322 ku 306 hlasom.

Na základe dodatku parlament vyjadruje dohode o brexite iba predbežnú podporu a definitívne ju nepodporí dovtedy, kým nebude schválená legislatíva o jej zapracovaní do britského práva. 

Znamená to, že poslanci už v sobotu o dohode nebudú ďalej hlasovať, hoci ide o posledný termín, stanovený dávnejšie schváleným zákonom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite