Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za druhé referendum o brexite demonštrujú v Londýne desaťtisíce ľudí

.redakcia .svet

Desaťtisíce ľudí sa v sobotu zúčastňujú na pochode v britskom Londýn, zatiaľ čo v Dolnej snemovni parlamentu prebiehajú rokovania poslancov o novej dohode o brexite, na ktorej sa vo štvrtok dohodol premiér Boris Johnson s predstaviteľmi Európskej Únie. Informovali o tom agentúry AP a Reuters.

Za druhé referendum o brexite demonštrujú v Londýne desaťtisíce ľudí Kirsty Wigglesworth/AP/SITA

protestujúci mávajú vlajkami EÚ a smerujú z ulice Park Lane pri londýnskom Hyde Parku k Parlamentnému námestiu. Ľudia nesú transparenty s nápismi podporujúcimi zastavenie procesu brexitu. Na niektorých z nich brexit prirovnávajú k zvoleniu Donalda Trumpa za prezidenta Spojených štátov. Protestujúci vytvorili i papierové modely zosmiešňujúce premiéra Johnsona.

Kirsty Wigglesworth/AP/SITA

James McGrory, líder záujmovej skupiny People's Vote, ktorá protestný pochod zvolala, pred jeho začiatkom uviedol, že vláda by si mala všímať hnev proeurópskych občanov a uskutočniť druhé referendum o zotrvaní alebo odchode Británie z EÚ.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite