Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Turecko v severnej Sýrii prímerie nikdy nevyhlási a sankcií sa nebojí, vyhlási Erdogan

.redakcia .svet

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zamietol návrh Spojených štátov na sprostredkovanie prímeria v severnej Sýrii s tým, že Ankara tak nikdy neurobí, píše agentúra AFP. Erdogan ďalej povedal, že sa sankcií zo strany Spojených štátov neobáva.

Turecko v severnej Sýrii prímerie nikdy nevyhlási a sankcií sa nebojí, vyhlási Erdogan Presidential Press Service via AP

hovoria nám, aby sme vyhlásili prímerie. Nikdy nemôžeme vyhlásiť prímerie,“ povedal Erdogan novinárom na palube lietadla cestou z návštevy Azerbajdžanu. Prezidentove slová zverejnil v noci na stredu turecký denník Hürriyet.

Turecký líder zároveň povedal, že Ankara zo sankcií strach nemá a v operácii prameň mieru proti Kurdom bude pokračovať. „Náš cieľ je jasný a možných sankcií sa nebojíme. Jednotky sebaobrany (v Sýrii) svoje pozície strácajú veľmi rýchlo. Našou úlohou je zatlačiť teroristov do vzdialenosti 32 km od našej hranice (do Sýrie).“

V stredu vycestujú do Ankary americký viceprezident Mike Pence a minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo, aby prinútili Turecko zastaviť ofenzívu proti sýrskym kurdským bojovníkom, uviedol v utorok prezident USA Donald Trump.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite