Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Turecké pozemné jednotky pokračujú v postupe proti Kurdom

.redakcia .svet

Ministerstvo obrany Turecka vo štvrtok skoro ráno informovalo, že turecké pozemné jednotky pokračujú v postupe proti kurdským bojovníkom v severnej Sýrii.

Turecké pozemné jednotky pokračujú v postupe proti Kurdom Turkish Defence Ministry/AP/SITA 9. október 2019 Ankara, Turecko: Minister obrany Hulusi Akar (vpravo) s náčelníkom generálneho štábu generálom Yasarom Gulerom.

ministerstvo vo svojom vyhlásení bližšie podrobnosti k priebehu operácie neuviedlo. Zverejnilo však krátke video vojenských oddielov v akcii.

Invázia Turecka do severnej Sýrie, kde operujú Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily (SDF), sa začala v stredu. Ankara tak urobila po tom, ako sa z tejto oblasti stiahli americkí vojaci a tým uvoľnili cestu tureckej operácii proti Kurdom, dlhoročným spojencom Spojených štátov v boji proti islamským teroristom zo skupiny Islamský štát (IS).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite