Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stovky ľudí v Hongkongu pochodovali v maskách aj napriek zákazu

.redakcia .svet

V piatok večer vyšli do ulíc tisícky ​protestujúcich a v meste sa dopustili výtržností, polícia porti nim použila slzný plyn, vodné delá i ostrú paľbu. Jeden z nábojov zasiahol i štrnásťročného chlapca, ktorý bol následne hospitalizovaný.

Stovky ľudí v Hongkongu pochodovali v maskách aj napriek zákazu Vincent Yu/AP/SITA Správkyňa Hongkongu Carrie Lamová oznámila, že od soboty 5. októbra bude v meste platiť zákaz nosenia tvárových masiek počas demonštrácií

štrnásťročného chlapca postrelila v piatok polícia do stehna počas rozsiahlych demonštrácií proti zákazu nosenia tvárových masiek v Hongkongu.

Polícia sa snaží overiť, či chlapca zasiahla zablúdená guľka, alebo náboj policajta, ktorý vystrelil zo svojej zbrane, keď ho v piatok neskoro večer napadla veľká skupina protestujúcich.

Úrad spravujúci nemocnice uviedol, že 14-ročného chlapca hospitalizovali vo vážnom stave. Ďalšie podrobnosti neposkytol.

Vincent Yu/AP/SITA

Tínedžer je tento týždeň už druhou obeťou streľby a celkovo prodemokratických protestov v Hongkongu, ktoré sa začali v júni. Poriadkový policajt postrelil v utorok 1. októbra 18-ročného mladíka zblízka do hrude, keď dochádzalo k rozsiahlym násilnostiam.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite