Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Exprezident Porošenko obvinil súčasné vedenie Ukrajiny zo zrady

.redakcia .svet

Bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko obvinil súčasné vedenie štátu, že podpísaním dohôd s ruskými separatistami na východnej Ukrajine zradilo záujmy krajiny.

Exprezident Porošenko obvinil súčasné vedenie Ukrajiny zo zrady AP Photo/Efrem Lukatsky

porošenko sa v stredu pred novinármi vyjadril, že dohoda – tzv. Steinmeierov plán – „hrá Rusom do karát". Vysvetlil, že Ukrajina nedostala nijaké záruky, že získa kontrolu nad všetkými úsekmi svojich hraníc s Ruskom, namiesto toho sa zaviazala usporiadať miestne voľby v oblasti, ktorú ani nekontroluje.

Porošenkov nástupca v prezidentskej funkcii Volodymyr Zelenskyj v utorok privítal dohodu ako významný krok smerom k vyriešeniu päť rokov trvajúceho konfliktu medzi proruskými separatistami a ukrajinskými vládnymi silami. Zdôraznil, že voľby na východe Ukrajiny sa môžu konať len po tom, ako Ukrajina získa kontrolu nad svojou hranicou.

Medzičasom Zelenskyj v stredu v ukrajinskom parlamente absolvoval stretnutie s lídrami všetkých frakcií, ktorým objasnil situáciu so schválením Steinmeierovho plánu Kyjevom.

Podľa agentúry Interfax o tom novinárov informoval Davyd Arachamija, predseda klubu Zelenského strany Sluha národa.

Na margo polemiky, ktorá v súvislosti s utorkovými udalosťami v Minsku vypukla na Ukrajine, Arachamija vyhlásil, že „ak ľudia na Ukrajine delegovali (politikom) moc, mali by im aspoň nejaký čas veriť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite