Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rúhání: Zahraničné vojská vytvárajú v našom regióne neistotu

.redakcia .svet

Tieto slová iránskeho prezidenta Hasana Rúháního zazneli krátko nato, čo Spojené štáty nariadili rozmiestnenie väčšieho počtu svojich jednotiek v oblasti Perzského zálivu, píše agentúra AFP.

Rúhání: Zahraničné vojská vytvárajú v našom regióne neistotu RIA Novosti, Alexei Nikolsky, Presidential Press Service/AP/SITA 29. september 2014 Astrachan, Rusko: Iránsky prezident Hasan Rúhání si podáva ruku s ruským prezidentom Vladimirom Putinom pri príležitosti Kaspického summitu.

„Zahraničné ozbrojené sily môžu v našom regióne spôsobiť problémy a vyvolať neistotu,“ povedal Rúhání na pravidelnej každoročnej vojenskej prehliadke v prejave, ktorý vysielala naživo aj iránska televízia.

Prezident zároveň uviedol, že Irán v najbližších dňoch predostrie OSN plán regionálnej spolupráce zameraný na udržanie mieru v Perzskom zálive a strategickom Hormuzskom prielive.

Napätie medzi úhlavnými nepriateľmi Iránom a Spojenými štátmi eskalovalo po ničivých

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite