Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová ocenila Zelenského reformy a snahu o vyriešenie konfliktu

.redakcia .svet

Prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok v Kyjeve ocenila reformy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho snahu o konštruktívny dialóg v súvislosti s konfliktom vo východnej časti Ukrajiny.

Čaputová ocenila Zelenského reformy a snahu o vyriešenie konfliktu SITA/Alexandra Čunderlíková Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj a prezidentka Zuzana Čaputová počas prehliadky čestnej stráže pred Marinským palácom v rámci návštevy Čaputovej na Ukrajine

prezidentka na spoločnej tlačovej konferencii so Zelenským vyjadrila podporu Ukrajine na „ceste reforiem, ale aj na európskej a euroatlantickej ceste".

 Pripomenula konkrétnu pomoc Slovenska Ukrajine v oblasti reverzného toku plynu. Dodala, že s prezidentom Zelenským sa rozprávali o veľmi konkrétnych otázkach týkajúcich sa letiska v Užhorode, o hraničných prechodoch, o probléme pašeráctva, a vzájomných spoločných kontrol".

Úspech Ukrajiny podľa Čaputovej závisí od toho, ako dôsledne sa jej bude dariť presadzovať reformy. Pripomenula, že Ukrajina v súčasnosti prežíva ťažké časy.

„Preto chcem, aby naši občania vedeli a aby sme otvorene hovorili o tom, v akej zložitej situácii sa Ukrajina nachádza a aké vážne dôsledky má porušovanie pravidiel mierového spolužitia medzi štátmi,“ povedala.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite