Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V Hongkongu opäť demonštrovali desiatky tisíc ľudí

.redakcia .svet

Demonštranti v Hongkongu sa dožadovali pomoci Británie. Účastníci protestu priniesli britské vlajky, spievali britskú hymnu a vyzvali Londýn, aby sa zasadil o dodržiavanie mestskej autonómie, ktorú Hongkong získal v roku 1997. Po protestnom pochode v centre znova vypuklo násilie.

V Hongkongu opäť demonštrovali desiatky tisíc ľudí

poriadková polícia v Hongkongu použila v nedeľu slzotvorný plyn a vodné delá na rozohnanie protestujúcich, ktorí na jej príslušníkov hádzali kamene a zápalné fľaše. Násilie vypuklo pred vládnym komplexom po tom, ako tisíce protivládnych demonštrantov napriek policajnému zákazu pochodovali centrom mesta.

 V úvode nedeľňajších protestov sa stovky ľudí zhromaždili pred britským konzulátom, kde mávali britskými vlajkami, spievali hymnu Spojeného kráľovstva „God Save the Queen“ a kričali „Spojené kráľovstvo, zachráň Hongkong“.

Demonštranti, ktorých transparenty hlásali, že princíp „jedna krajina, dva systémy“ je „mŕtvy“, zopakovali výzvy, aby niekdajšia koloniálna mocnosť Hongkongu zaistila autonómiu mesta, potvrdenú dohodami uzavretými pri jeho odovzdaní Číne v roku 1997.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite