Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinský súd nariadil prepustenie ruského novinára Vyšinského

.redakcia .svet

Šéfredaktor tlačovej agentúry RIA Novosti Ukrajina strávil vo väzbe vyše roka a k jeho prepusteniu na kauciu došlo v čase, keď Moskva a Kyjev diskutujú o možnej výmene väzňov. Súdny proces s ním však pokračuje a v prípade usvedčenia mu hrozí 15 rokov väzenia.

Ukrajinský súd nariadil prepustenie ruského novinára Vyšinského Efrem Lukatsky/AP/SITA

na základe rozhodnutia sudcov sa musí novinár dostaviť po predvolaní na súd, zdržať sa komunikácie so svedkami spojenými s touto trestnou vecou a oznámiť súdu prípadnú zmenu bydliska a práce. 

Vyšinskij s plnením týchto povinností súhlasil. Osobný preukaz novinára zostane ešte na prokuratúre. Jeho obhajca chce však podľa agentúry TASS požiadať, aby mu osobný preukaz vrátili. 

Ukrajinská bezpečnostná služba tvrdí, že ruský novinár, ktorý mal v čase zatknutia 15. mája 2018 dvojaké rusko-ukrajinské občianstvo, dostával finančnú podporu z Ruska prostredníctvom ďalších mediálnych spoločností zaregistrovaných na Ukrajine so zámerom maskovať prepojenie medzi agentúrou RIA Novosti a ruským štátnym mediálnym gigantom Rossija segodňa.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite