Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

EÚ pomôže Bosne a Hercegovine s utečencami. Poskytne jej 10 miliónov eur

.redakcia .svet

Európska únia prisľúbila poskytnúť Bosne a Hercegovine najnovšiu finančnú pomoc vo výške desať miliónov eur. Oznámila to v pondelok delegácia EÚ, podľa ktorej je cieľom pomôcť tejto balkánskej krajine zvládnuť prílev utečencov a iných migrantov.

EÚ pomôže Bosne a Hercegovine s utečencami. Poskytne jej 10 miliónov eur Almir Alic/AP/SITA 19. jún 2019 Bihač, Bosna: Utečenci čakajú v rade na balíčky od Červeného kríža. Na ceste do západnej Európy uviazli v tejto krajine tisícky utečencov.

na území Bosny sa momentálne nachádza zhruba 7 400 migrantov. Cez územie tejto krajiny prechádzajú tisíce ľudí v snahe dostať sa do západnej Európy.

Vo vyhlásení EÚ sa uvádza, že tieto prostriedky sa použijú na výstavbu nových prijímacích stredísk a na poskytovanie ďalších služieb vrátane „stravovania, ubytovania a prístupu k hygienickým zariadeniam“.

Migranti sa od roku 2018 výraznejšie preorientovali na trasu vedúcu cez územie Bosny v snahe vyhnúť sa prísnejšie stráženým hraniciam iných balkánskych štátov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite