Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Letisko v Hongkongu zrušilo kvôli protestom všetky odlety

.redakcia .svet

Medzinárodné letisko v Hongkongu zrušilo všetky zvyšné pondelňajšie odlety, keďže v jeho hlavnom termináli už štvrtý deň pokračujú protesty. Pokračovať sa bude iba v tých odletoch, pri ktorých bol skompletizovaný check-in, uviedlo letisko vo vyhlásení.

Letisko v Hongkongu zrušilo kvôli protestom všetky odlety Vincent Thian/AP/SITA 12.august 2019 Hongkong, Čína: Lety na druhom najvyťaženejšom letisku sveta sú zrušené. Pokojné protesty sa po násilnom zásahu polície presunuli z ulíc do príletových hál.

hongkonské letisko patrí k najvyťaženejším na svete. Kvôli protestom sa na ňom zišlo vyše 5000 protestujúcich, informovali agentúry AP a AFP. 

Letisko ďalej oznámilo, že zhromaždenie verejnosti „vážne narušilo“ prevádzku tohto letiska. Hoci protest nedostal povolenie od polície, letisko demonštrantom dovolilo zhromaždiť sa v príletových halách. Vedenie ale obvinilo demonštrantov z blokovania odletov.

Mnohí z demonštrantov sú kritickí voči postupu polície, ktorá v nedeľu použila proti davu z blízkej vzdialenosti slzotvorný plyn a zbrane s gumenými projektilmi. 

Hongkonské demonštrácie a nepokoje nevykazujú žiadne znaky zoslabenia ani desať týždňov potom, ako ich vyvolal kontroverzný návrh zákona o extradíciách.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite