Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putinov protivník dostal „vážny alergický záchvat​“

.filip Minich .svet

Najsilnejšiu postavu ruskej opozície, Alexeja Navaľného, museli hospitalizovať z dôvodu akútneho alergického záchvatu. Do nemocnice ho previezli priamo z väzenia. Navaľného lekárka hovorí o možnej otrave.

Putinov protivník dostal „vážny alergický záchvat​“ Pavel Golovkin / AP / SITA Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj počas súdu v stredu 24 júla, na ktorom dostal tridsaťdňový trest za organizovanie protizákonnej demonštrácie

tvár ruského opozičného lídra bola silno opuchnutá a na koži mal červené vyrážky. „Počas celého svojho života nemal Alexej nikdy alergický záchvat,“ uviedla na sociálnej sieti Twitter jeho hovorkyňa Kira Jarmišová. 

Lekárka, ktorá sa o Navaľného zdravie stará už niekoľko rokov, uviedla, že opuchliny a vyrážky na politikovej tvári by mohli byť spôsobené otravou chemickou látkou.

Vasilievová ďalej dodala, že lekári, ktorí predtým Navaľnému diagnostikovali alergickú reakciu, odmietli vykonať testy, ktoré by mohli prípadnú otravu potvrdiť.

 Alexej Navaľnyj je aktuálne vo väzení, kde si odpykáva tridsaťdňový trest za to, že zvolal sobotňajšiu demonštráciu. Šlo o protest proti zákazu účasti niektorých opozičných kandidátov vo voľbách do moskovského zastupiteľstva, ktoré sa budú konať začiatkom septembra. 

Počas sobotňajšej demonštrácie zadržali ruské úrady vyše 1 300 protestujúcich. Podľa organizátorov prišlo protestovať vyše 5 000 ľudí, ruská polícia uvádza menší počet demonštrantov. 

Navaľnyj je dlhodobo tŕňom v oku ruskej štátnej moci. Otvorene kritizuje korupciu a prezidenta Putina. Opozičného politika niekoľkokrát zatkli a opakovane súdili. Len vlani si odsedel dva tresty.

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite