Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Iracké sily likvidujú zvyšky Islamského štátu

.redakcia .svet

V spolupráci s bezpečnostnými agentúrami a polovojenskými silami začali v sobotu zásah s cieľom vyčistiť oblasti severne od hlavného mesta Bagdad. Ide o druhú fázu operácie proti Islamskému štátu (IS), informovala tlačová agentúra AP.

podľa vyjadrenia armády sa táto fáza týka území severne od Bagdadu a priľahlých častí provincií Anbár, Saláhaddín a Dijálá. Prvá fáza operácie sa začala pred dvoma týždňami na územiach pozdĺž hranice so Sýriou.

Iracká vláda vyhlásila ešte v decembri 2017 víťazstvo nad IS v súvislosti s oslobodením posledných častí Irak, ktoré táto organizácia okupovala. Extrémisti však naďalej vedú povstalecký boj a podnikajú smrtiace útoky.

Na spomínanej operácií sa podľa armády podieľajú aj šiitské milície podporované Iránom, známe ako Ľudové mobilizačné sily, federálna polícia a ďalšie zložky. Podporuje ju medzinárodná vojenská koalícia proti IS pod vedením Spojených štátov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite