Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Miroslav Lajčák vystúpil na konferencii think tanku Atlantic Council

.redakcia .svet

Minister zahraničných vecí vystúpil v stredu vo Washingtone ako jeden z hlavných rečníkov so záverečným prejavom na konferencii s názvom „USA a stredná Európa: Oslava ucelenej a slobodnej Európy, spoločné budovanie budúcnosti," ktorú zorganizoval renomovaný americký think think tank Atlantic Council

Miroslav Lajčák vystúpil na konferencii think tanku Atlantic Council SITA/MZV „V životnom záujme Spojených štátov amerických je mať za partnera úspešnú Európsku úniu a Brusel sa zas potrebuje oprieť o silný Washington,“ zdôraznil Lajčák.

lajčák zdôraznil význam Nežnej revolúcie, ktorej 30. výročie si v tomto roku pripomenú v Slovenskej republike aj v Českej republike. V tejto súvislosti pripomenul, že na oslavy jej prvého výročia pricestoval v novembri 1990 do Prahy vtedajší americký prezident George Bush starší s manželkou Barbarou.

„Prezident Bush vo svojom vystúpení hovoril o novom svetovom poriadku. Bolo to v období, ktoré znamenalo pre nás obrovskú nádej do ďalšej budúcnosti,“ uviedol slovenský minister a dodal, že aj keď sa nepodarilo úplne naplniť prezidentovu víziu, dôležitou súčasťou tohto poriadku boli a sú transatlantické vzťahy. Ich význam je dnes o to dôležitejší, keďže sa vraciame zo zlatej éry multilateralizmu, vrátane rešpektovania medzinárodného práva a hodnôt, späť k multipolarizmu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite