Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cez víkend sa začne hromadné zatýkanie imigrantov, oznámil Trump

.redakcia .svet

Americký prezident v piatok oznámil, že agenti prisťahovaleckého úradu plánujú cez víkend odštartovať v desiatich mestách operácie s cieľom pozatýkať tisíce imigrantov, ktorým súdy nariadili vyhostenie. Informovala o tom agentúra AFP.

Cez víkend sa začne hromadné zatýkanie imigrantov, oznámil Trump Alex Brandon/AP/SITA

„Prišli nelegálne,“ povedal Trump pred novinármi v Bielom dome na margo imigrantov, ktorí nemajú v Spojených štátov povolenie na pobyt. Dodal, že prisťahovalecké úrady plánujú týchto ľudí „pozatýkať a poslať naspäť do ich domovských krajín“. Operácia sa začne v nedeľu. 

Trump už v júni varoval, že prisťahovalecká a colná polícia plánuje podniknúť masové zatýkanie. Mal na mysli plán, ktorý sa pripravoval celé mesiace a jeho cieľom je pri bleskovej operácii zaistiť tisíce migrantov, rodičov aj detí, vo veľkých mestách po celých Spojených štátoch. 

Plánované zásahy sú zamerané na ľudí, o ktorých vyhostení už súdy rozhodli.

Prieskum americkej expertnej skupiny Pew Research Center ukázal, že v Spojených štátoch žije približne 10,5 milióna ilegálnych migrantov, pričom dve tretiny z nich sú v krajine už viac ako desať rokov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite